Üdv az Olivaligetben!

Az olívaolaj egészséges, kedvező élettani hatásai miatt egyre többen fogyasztjuk Magyarországon is. Azonban az olívaolajak között is van különbség.

Egy olaszországi főzőtanfolyam alkalmával Umbriában töltöttünk egy hetet, ahol egy fiatal séf vezetett be a tradicionális konyha rejtelmeibe. Megkérdeztük tőle, hogy melyik olívaolaj márkát ajánlja. A kérdés meglepte és elárulta, hogy nem ismeri a "kereskedelmi" márkákat, hiszen az ő konyhájában még nem volt "ipari" olaj. Megkóstoltunk néhány kézműves olajat és megértettük miről beszél: egészen máshogy, intenzívebben lehetett érezni a gyümölcs illatát, ízét, friss, zöld aromáját.

Azóta itthon is kézműves olajat használok, ami mennyei vacsora lehet kenyérre csorgatva, egy szelet paradicsommal és friss bazsalikommal. Célom, hogy minél több hazai konyhába eljusson a friss, közvetlenül a termelőtől érkező – és Magyarországon csak az Olivaligetben kapható – kézműves olaj.
Tapasztalja meg a különbséget egy ipari eljárással készült, hipermarketekben kapható olaj és cégünk által forgalmazott – kizárólag kézi és mechanikus gépi eljárással sajtolt – olívaolaj között. Egy csapásra megváltozik az olívaolajról alkotott véleménye! Igény szerint lehetőséget teremtünk arra, hogy részt vehessen egy olaszországi olívaszüreten és átélhesse a hagyományos mediterrán szüreti hangulatot. Nyerjen betekintést Ön is az olívafogyasztás kultúrájába!

Kovács Judith
hivatásos olívaolaj kóstoló (assaggiatrice)